Posljednja nedjelja svake kalendarske godine rezervirana je za izbor najboljih sportaša Hrvatske. Najeminentniji sportski dnevnik – Sportske novosti – po 69. puta zaredom izabrale su najbolje sportaše Hrvatske u krnjoj sportskoj godini opterećenoj korona virusom. Ovo je definitivno rukometna godina jer su u obje ekipne konkurencije nagrade pripale rukometu: muškoj reprezentaciji za osvojeno drugo mjesto na Europskom prvenstvu i ženskoj rukometnoj reprezentaciji za nedavno brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Još  jedna nagrada pripala je rukometu – ona za najboljega sportaša Hrvatske. Nju je osvojio Domagoj Duvnjak, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije, koja je u siječnju 2020. godine na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj osvojila drugo mjesto. „Kauboji“ su u finalu poraženi od Španjolske rezultatom 22:20. Europska rukometna federacija proglasila je Domagoja Duvnjaka najboljim igračem prvenstva.

Osim toga, Duvnjak je u njemačkom prvenstvu, koje se smatra jednim od najtežih, u sezoni 2019./20. osvojio naslov njemačkoga prvaka. A ovu 2020. godinu koja je za njega, kako je sam istaknuo, vrlo uspješna, kako na sportskom tako i na privatnom planu, Duvnjak može upotpuniti i naslovom klupskoga prvaka Europe. Naime, 28. prosinca (sutra) Kiel u Kelnu igra polufinale Lige prvaka protiv mađarskoga Veszprema. U drugom polufinalu sastaju se PSG i Barcelona.

U emisiji HTV-a Domagoj Duvnjak zahvalio se svojoj obitelji koja je u svakom trenutnu pratila njegovu sportsku karijeru posebno ističući djeda Marka koji prati sve njegove utakmice i njegov je najvjerniji navijač. Ovu godinu Duvnjak će posebno pamtiti i u privatnom životu. Supruga Lucija i Domagoj 14. svibnja 2020. godine postali su roditelji sina Šime.

Uz mnogobrojne nagrade koje je dobivao tijekom svoje karijere, Duvnjak je za HTV izjavio kako mu je ova nagrada najdraža koju je dosada osvojio. „Biti najbolji sportaš Hrvatske za mene je najveće priznanje“, rekao je Duvnjak.

Izvor: DJSport/Miro Šola

Foto: YouTube