Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 11. rujna 2020. godine dopis svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije koje su prijavile slavlje sakramenta potvrde za 19. i 20. rujna te svim delegiranim krizmateljima na navedenim slavljima. Dopis donosimo u cijelosti (a možete ga i preuzeti OVDJE):

Stupili smo u kontakt sa svim župnicima župa u kojima je bilo planirano slavlje sakramenta potvrde, ali je ono bilo odgođeno ili je bilo prijavljeno i dogovoreno za neki termin tijekom ove jeseni. Zbog neizvjesne epidemiološke situacije tijekom jeseni, s jedne strane, i trajnih pritisaka župnika s druge strane (koji su suočeni s neprestanim upitima roditelja i krizmanika) tražili potvrdu krizmenog termina ove jeseni, odlučili smo odrediti te ponuditi jedan vikend za sva krizmena slavlja. Odlučili smo se za 19. i 20. rujna 2020. Svi župnici su imali mogućnost, na temelju prethodnih konzultacija s roditeljima, odlučiti žele li odgoditi krizmeno slavlje do sljedeće godine ili prihvaćaju ponuđeni termin. Na temelju prijedloga onih župnika koji su zatražili krizmu ove jeseni i odredili satnicu krizme u svojoj župi u okviru ponuđenoga termina 19. i 20. rujna, mi smo zamolili članove Prvostolnog kaptola sv. Petra u Đakovu te druge svećenike i s njima dogovorili da kao naši delegati preuzmu dogovorena krizmena slavlja.

Ovime svim navedenim svećenicima u tablici koja slijedi zahvaljujem na njihovoj raspoloživosti i suradnji te istodobno svima podjeljujem delegaciju za podjelu sakramenta potvrde u župama navedenim u istoj tablici.

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija