Kako je to uobičajena praksa u tenisu da se početkom svake kalendarske godine objavljuju rang liste najboljih tenisačica i tenisača, to je učinio u Hrvatski teniski savez. Na listama nacionalnoga saveza nalazi se dosta imena đakovačkih igrača što donosi dosta razloga za zadovoljstvo u redovima đakovačkoga kluba.

U kategoriji igračica do 12 godina Đakovčanka Dora Belvanović nalazi se na odličnom drugom mjestu s 295 bodova. Ispred nje nalazi se samo Ana Petković sa 437. „Ovo je rezultat napornoga rada i odličnih rezultata koje je Dora ostvarila u 2020. godini sudjelujući na velikom broju turnira, rekao je njen trener Mario Beljan.

Mladi Jakov Tomić na listu igrača do 14 godina nalazi se na visokom 14. mjestu. Ovaj rezultat tim je veći jer je mladi đakovački tenisač ulazno godište, odnosno ima tek 13 godina tako da će cijela ova godina biti prilika za napredovanje na listi. Tomić je imao peh jer se u vrijeme održavanja Masters turnira u studenome razbolio tako da je propustio priliku za još pokojim bodom.

                          Ozljede i bolest spriječile još bolje rezultate

U ženskoj konkurenciji do 14 godina Anja Belvanović zauzela je 21. mjesto. Kao i Tomića i nju je pratio peh jer je u vrijeme Mastersa slomila ruku tako da je propustila ovo važno natjecanje.

Đakovčani imaju nadarenu generaciju igrača do 10 godina. Lena Drmić sudjelovala je za na završnom Mastersu gdje je osvojila dvanaesto mjesto. U muškoj konkurenciji svojim rezultatima, pozornost na sebe skrenuo je desetogodišnji Ivan Bobetić koji je zbog bolesti propustio godišnji završni turnir.

„Iako je ovo bila godina koja je svim sportašima donijela mnoštvo briga i loših stvari, mi smo zadovoljni jer smo dobrim radom i rezultatima potvrdili svoje vrijednosti. Uz Školu tenisa ove smo godine puno pozornosti posvetili i natjecateljskom dijelu što je vidljivo iz spomenutih rezultata. Dakako, na  listama se nalazi još dosta naših igračica i igrača, ali oni su manje nastupali na turnirima pa je njihova pozicija i nešto niža.  Razlog ovako dobrih rezultata svakako je i kadrovsko pojačanje: uz Marinka Lukića, Tomislava Marijanovića i mene u klub je kao trener stigao i Adriano Genda tako da njegov dolazak otvara još veće mogućnosti za rad kako u Školi tenisa tako i u natjecateljskom dijelu, kratko je komentirao trener Beljan.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola