PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE U TENISU ZA IGRAČE DO 12 GODINA

Od 13. do 15. rujna u Borovom Naselju odigrano je Prvenstvo Slavonije i Baranje za tenisačice i tenisače do 12 godina. Tenisku klub Đakovo na ovom je natjecanju nastupio s pet predstavnika: tri tenisača (Ivan Ostroganac, Ivan Bobetić i Jakov Tomić) te dvije tenisačice (Iva Zetović i Dora Belvanović).

Ivan Ostrogonac nastupio je u robin skupini u kojoj je natjecanje završio na četvrtom mjestu. Ivan Bobetić u drugoj je skupini osvojio drugo mjesto čime je ostvario plasman u glavni turnir. U prvom je kolu poražen od Našičanina Matije Bilića rezultatom 6:2 i 6:4. S obzirom na to da je Bobetić najmlađi natjecatelj, plasman u glavni turnir je uspjeh.

Jakov Tomić u skupini je osvojio prvo mjesto čime se plasirao u glavni turnir. Kao pobjednik skupine u četvrtfinalu je bio slobodan da bi u polufinalu slavio protiv Marka Peterke (TK Osijek) s uvjerljivih 6:0 i 6:2. Finale je ponudilo meč Jakova Tomića i Požežanina Ine Horvata. Đakovački tenisač bio je bolji rezultatom 6:1 i 6:3. Ovom pobjedom Jakov Tomić postao je prvak Slavonije i Baranje u konkurenciji do 12 godine te time stekao pravo nastupa na državnom natjecanju.

Osim ovoga uspjeha, mladi đakovački tenisač u paru s Jakovom Rimcem (TK Vinkovci) osvojio je i igru parova. Đakovačko-vinkovačka kombinacija bila je bolja od para Marko Peterka/Fabian Đitko (TK Osijek) rezultatom 6:3 i 6:2.

U ženskoj konkurenciji Iva Zetović osvojile je treće mjesto u skupini. Njoj je ovaj nastup dobrodošao jer je skupljala iskustvo igre protiv starijih protivnica.

Dora Belvanović u skupini je zauzela prvo mjesto i time se plasirala u glavni turnir. U četvrtfinalu pobijedila je Laru Rajković (TK Vinkovci) rezultatom 6:1 i 6:1. Zbog ozljede Dora Dunković predala je meč đakovačkoj tenisačici. U finalnom meču protiv prve nositeljice Anje Janković đakovačka je tenisačica slavila sa 7:6 i 6:1. Ovom pobjedom Dora Belvanović stekla je pravo nastupa na državnom prvenstvu.

Izvor: Miro Šola