OTVORENO PRVENSTVO ĐAKOVA ZA TENISAČICE I TENISAČE DO 10 GODINA

Đakovački teniski klub u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja, bio je organizator Otvorenoga prvenstva Đakova za tenisačice i tenisače do 10 godina. U muškoj konkurenciji boje đakovačkoga kluba branili su: Ivan Bobetić, Domagoj Vračević, Gabrijel Miholjek, Jakov Ćurić, Emanuel Lukačević i Josip Petrlić. Kod djevojčica nastupile su: Dora Belvanović, Iva Zetović, Petra Nerovčić, Karla Božić, Laura Grbeša, Lena Drmić i Franka Ilakovac.

Dori Belvanović đakovački turnir

Ulogu favoritkinje u ženskoj konkurenciji opravdala je Dora Belvanović koja je osvojila turnir. U zlatnoj skupini pobijedila je klupsku kolegicu Ivu Zetović 4:0 i 4.0 da bi u finalu bila bolja od Vlatke Olij, članice TK Olimpije sa 4:0 i 4:3 (5). U borbi za treće mjesto Đakovčanka Iva Zetović bila je bolja od Eme Halajko (4:1; 4:3).

U srebrnoj skupini nastupila je Laura Grbeša koja je poražena od Mije Rogulje sa 4:0. Lena Drmić upisala je poraz od Stele Jandroks (4:0). U borbi za treće mjesto susrele su se dvije Đakovčanke: Laura Grbeša bila je bolja od Lene Drmić 4:0.

U brončanoj skupini nastupila je Petra Nerovčić poražena je od Lucije Kalauz sa 4:3 (4).

U zelenoj skupini nastupile su dvije đakovačke tenisačice. U međusobnom dvoboju Karla Božić bila je bolja od Franke Ilakovac, a zatim i od Eve Rimac sa 4:3 (6).

Ivan Bobetić drugi

U konkurenciji dječaka do finala su stigli stari znanci Požežanin Ino Horvat i Đakovčanin Ivan Bobetić. Igrač iz „zlatne doline“ bio je bolji rezultatom 4:0 i 4:2. Bobetić je do finala došao pobjedom nad Fabijanom Đitkom (4:2 i 4:1).

U srebrnoj skupini nastupio je Domagoj Vračević koji je bio bolji od Rafaela Halužana (4:0) da bi zatim izgubio od Marka Čuje sa 4:1. U borbi za treće mjesto Vračević je izgubio od Mateja Bilića 4:0.

U brončanoj skupini nastupio je Gabrijel Miholjek koji je u prvom kolu bio bolji od Frana Međurecana (4:2). U drugom krugu Miholjek je bio bolji od Marina Paklara (4:2), a pobjednikom brončane skupine postao je pobjedom protiv klupskoga kolege Emanuela Lukačevića (4:2). Lukačević je u drugom kolu pobijedio Stipu Medu (4:2).

U zelenoj skupini nastupili su mladi Đakovčani Jakov Ćurić i Josip Petrlić. U međusobnom susretu Petrlić je bio bolji rezultatom da bi zatim Petrlić izgubio od Dine Bineka Dedića (4:3).

Izvor: Miro Šola