Svima koji prate nogometna zbivanja u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi sigurno je poznato ime Ivana Ikića, nogometaša rodom iz Đakovštine, točnije iz Drenja, koji ondje nastupa već nekoliko godina, prvo u Širokom Brijegu, a zatim u Sarajevu.

Upravo je iz Sarajeva ovih dana Ivan otišao na posudbu u redove dvostrukog turskog prvaka Gençlerbirliği S.K., koji se trenutno natječe u drugom razredu turskog nogometa.

Ovaj mladi Drenjanac, ove sezone najbolji strijelac Sarajeva, u tursku je otišao na posudbu do kraja sezone, a ukoliko se pokaže dobrom investicijom Gençlerbirliği S.K. ima pravo njegovog otkupa gdje će Sarajevu pripasti milijunska odšteta i dio od budućeg transfera.

Ivan Ikić rođen je13. listopada 1999. godine i svoje prve korake napravio je u Zrinskom iz Drenja. Nakon toga odlazi u Đakovo Croatiju odakle ga put vodi u Osijek. Iz Osijeka odlazi na posudbe u Lučko i Međimurje, a onda svoj put nastavlja u BiH, prvo u Širokom, a zatim u Sarajevu iz kojega je i ostvario transfer u Tursku.

Igor Kretonić
Foto: Ivan Ikić IG