Općina Drenje ponosi se svojim prirodnim bogatstvom, a tom bogatstvu svakako pripada i jezero Kosinac, koje se uređuje kako bi postalo pravi mali raj za ribiče.

Kao rezultat dobre suradnje Zajednice športskih ribolovnih udruga Đakovo i Općine Drenje, prošlog je rujna na području Općine Drenje proširena i raščišćena cesta od obrasle trave i raslinja te je tako omogućen prohodniji prilaz jezeru Kosinac. Također je na nerazvrstanu cestu, odnosno poljski put postavljen nasipni kamen te je tako omogućen prilaz jezeru vozilima i u kišnom razdoblju.

Sada se otišlo i korak dalje pa je uređen i obalni dio jezera te će svi ribiči uskoro imati jednu pravu malu oazu mira za pecanje i opuštanje.

Jezero Kosinac: Oaza mira nedaleko od Drenja

Jezero Kosinac prirodno je jezero smješteno samo 200 m od samog naselja Drenje te je okruženo prirodom i zelenilom. Ovo jezero savršena je oaza za odmor i opuštanje za sve ljubitelje prirode. Površina jezera iznosi površinu nešto malo više od 8000 m/2 s dubinom od 7 m. Dužina jezera je otprilike 1000 m, dok je prosječna širina otprilike 200 m. Ukupna zapremnina vode iznosi otprilike 1500000 m3. Jezero Kosinac pogodno je za ribolov jer u njemu obitavaju šaran, amur, štuka, grgeč, babuška, crvenperka, deverika, žutooka, uklija i druge.

Igor Kretonić