Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U petak, 24. rujna, u Osijeku, prilikom provjere identiteta, 68-godišnjakinja je policajcima predala PVC vrećicu s oko 700 komada različitih tableta koje sadrže psihotropne tvari.

Policajci su tablete oduzeli, a nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a maloljetnik prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U petak, 24. rujna, u večernjim satima, u Belom Manastiru, prilikom provjere identiteta, 20-godišnjakinja je policajcima predala PVC vrećicu s oko 50 grama marihuane, PVC vrećicu s oko 14 grama amfetamina speed, PVC vrećicu s 5 tableta MDMA ecstasy, metalnu drobilicu, digitalnu vagu i novac.

U društvu s 20-godišnjakinjom se nalazio maloljetnik koji je policajcima predao 4 tablete MDMA ecstasy.

Policajci su drogu oduzeli. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu za 20-godišnjakinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za maloljetnika policija podnosi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.  

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska