U organizaciji Tranzistora jučer je u đakovačkoj dvorani održan izvrstan turnir u badmintonu na kojemu je nastupilo čak 40 parova.

Nakon razigravanja po skupinama, u kojima se igralo do 11 osvojenih bodova, prešlo se na razigravanje gdje se produžila igra i igralo se do 21 osvojenog boda.

1/4 rezultati:

Daniel Kardoš i Mario Brkić: Marina i Nikola Barišić – 21:7
Jurica Gavran i Niko Zrakić : Mirela i Ivan Šunda – 21:9
Neven Spajić i Adriano Genda : Vedran i Goran Kovačević – 19:21
Magdalena Rajković i Marina Kretonić : Ana i Marija Išasegi -18:21

1/2 rezultati:

Kardoš/Brkić bili su bolji od braće Kovačević, a par Gavran/Zrakić od mame i kćerke Išasegi.

3. mjesto:

Za treće mjesto Marija i Ana igrale protiv braće Kovačević. Malo više snage su imali tenisači Kovačević te su osvojili treće mjesto.

Finale:

Gavran/Zrakić su branili naslov i igrali su protiv Kardoš/Brkić koji su bili bolji te su osvojili prvo mjesto na 2. Turniru u badmintonu! Pobjedili su na dva seta 21:15, 21:12 i osvojili zlatnu medalju!

Najuspješniji parovi otišli su kući s nagradama, kao i najstariji par koji je došao do osmine finala, modno najusklađeniji par kao i najmlađa natjecateljica.

Kako na turniru nitko ne bi ostao gladan pobrinule su se članice đakovačkog KUD-a “Sklad” i članice KUD-a “Perkovčani” iz Novih Perkovaca.

Kako saznajemo, ovo nikako nije posljednji turnir u badmintonu te se u budućnosti u našem gradu očekuje puno lijepih stvari za sve ljubitelje ovog sporta.

Igor Kretonić
Foto: Tranzistor