[7.6.2023.] S ciljem očuvanja tradicijskih vrijednosti u Budrovcima i razvoja društvenih aktivnosti, Mjesni odbor Budrovci okuplja sve svirače koji se sada aktivno bave glazbom, ili su muzicirali počevši od sedamdesetih godina prošloga stoljeća svirajući svatove, zabave, važnije obljetnice i podupirujući razne običaje i tradicijsku kulturu mjesta.

Skupno muziciranje Budrovčana prakticirano je do sada na polnoćkama i božićnim misama u mjesnoj crkvi, bilo ga je na školskim priredbama i seoskim proslavama, ali još nikada u ovako velikom broju kao što je bilo na prvom “Glazbenom spomenaru” koji se održao prošle godine u društvenom domu u Budrovcima.

Bio je to emotivni susret mnogih glazbenika, zabava i razonoda brojnih posjetitelja te veliki poticaj mladeži i djeci da se uključe u nove glazbene aktivnosti i daju svoj doprinos očuvanju i razvoju specifičnosti slavonskog sela u srcu Slavonije – Budrovaca!

Novo izdanje „Glazbenog spomenara“ održat će se i ove godine, točnije u srijedu 7. lipnja s početkom u 20:00 sati.

„Bit će raznog jela i pića, svi ljudi željni druženja i zabave su pozvani pa i iz šire okolice, stoga slobodno zovite i dijelite objavu, napravimo događaj kakav se ne pamti!“, poručuju iz Mjesnog odbora Budrovci.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo