Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak posjetio je danas Đakovo. Susreo se na radnom sastanku s gradonačelnikom Marinom Mandarićem, a nakon toga obišli su sportske objekte u gradu: dva nogometna igrališta, terene za odbojku na pijesku u sklopu Gradskog bazena te teniske terene gdje je u planu izgradnja Regionalnog društveno-teniskog centra. Na prostoru Teniskog kluba Đakovo pridružio im se i predsjednik TK Đakovo Mišo Mesić te su svi dali izjave za medije.

Državni tajnik i gradonačelnik obišli su dva nogometna igrališta kojima upravlja HNK Đakovo Croatia gdje je Grad Đakovo do sada uložio znatna sredstva, a u suradnji sa Središnjim državnim uredom za sport izgradio i malonogometni teren s umjetnom travom. Obišli su i prostor Gradskog bazena, odnosno terene za odbojku na pijesku za koje se priprema projekt koji se prijavljuje prema Ministarstvu. Najbitniji od svega, kako je istaknuo gradonačelnik, posjet je Teniskom klubu Đakovo gdje je državnog tajnika upoznao s projektom Regionalnog društveno-teniskog centra vrijednog 25 milijuna kuna.

Marin Mandarić: Pred nama su godine blistavog razvoja sportske infrastrukture u gradu

“U suradnji s Teniskim klubom, Grad Đakovo u potpunosti je financirao dokumentaciju, nabavljena je građevinska dozvola, postoji čak i izvedbeni projekt te smo spremni i jedva čekamo da se otvore prvi javni pozivi iz europskih fondova da možemo aplicirati.”, rekao je gradonačelnik Marin Mandarić.

Dodao je još kako su godine pred nama, godine blistavog razvoja sportske infrastrukture u gradu.

Tomislav Družak: Treba iskoristiti mogućnosti koje nudi europski proračun

Državni tajnik Tomislav Družak izrazio je svoje zadovoljstvo posjetom Đakovu, naglasivši kako je sport jedna od ključnih djelatnosti i aktivnosti u okviru našega društva, a jedna od ključnih stavki za razvoj sporta jest sportska infrastruktura.

“Danas sam uočio i vidio s kolikom se ljubavlju i pažnjom ovdje pristupa stvaranju preduvjeta za razvoj sporta. Naš je plan u okviru ovog mandatnog razdoblja, a nadamo se i duže, iskoristiti mogućnosti koje nam nudi europski proračun te pokušati što je moguće više unaprijediti postojeću i izgraditi novu sportsku infrastrukturu s ciljem stvaranja veće baze i bavljenja sportom djece i mladih, a naravno i odraslih. Ali isto tako širenjem turističke ponude koju Hrvatska nudi kao takva, odnosno produženjem sezone.”, rekao je državni tajnik Tomislav Družak.

Projekt izgradnje Regionalnog društveno-teniskog centra nazvao je prekrasnim i izrazio nadu kako će se sve poduzeti da projekt ugleda svjetlo dana.

Mišo Mesić: Regionalni društveno-teniski centar stavit će Đakovo na kartu Europe

Predsjednik Teniskog klub Đakovo Mišo Mesić zahvalio je gradonačelniku i državnom tajniku na posjetu klubu. Rekao je kako je projekt spreman te samo čeka financiranje i izgradnju.

“Ovakav projekt jedna je dodatna vrijednost za grad Đakovo, ne samo za razvoj sporta, nego i za razvoj sportskog turizma. Ovakav objekt s tolikom brojem unutarnjih terena omogućuje organizaciju međunarodnih natjecanja u zimskom ciklusu. Takvih objekata ovdje u regiji nema. Ovim objektom grad Đakovo stavit će se na kartu Europe kroz tenis.”

Teniski klub Đakovo ima svoju dugu tradiciju, a na ovoj lokaciji je od 1984. godine. Na njegovih 12 otvorenih terena trenira 140 djece u konstantnom radu sa 6 uposlenih trenera. Osim organizacije treninga klub organizira i razna natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Tako će se sada, u svibnju, održati državno prvenstvo za djecu do 12 godina, a po prvi puta u povijesti u Đakovu će se u kolovozu održati međunarodni Tenis Europe turnir do 16 godina.

Sama dvorana posjedovat će tri terena koji omogućuju organizaciju međunarodnih natjecanja kroz cijelu godinu.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo