U spomen na prvu književnu nagradu u hrvatskoj književnoj povijesti koju su glasovma čitatelja Nevena 1854. dobili Luka Botić, Mirko Bogović, Dragojla Jarnević i janko Tombor, u sklopu 12. Dana Luke Botića održano je prigodno pjesničko natjecanje, u kojem je sudjelovalo dvadeset autora i autorica.

Oni su 21. kolovoza 2021. u dvorištu Rock bara King čitali po jednu odabranu pjesmu, a potom je publika glasovala i izabrala tri najbolje pjesme 12. Dana Luke Botića. Glasove publike brojalo je povjerenstvo pod predsjedanjem Ivana Stipića. 

Prvo mjesto i priznanje 12. Dana Luke Botića, glasovima publike, osvojio je  Dubravko Dujić Dunja iz Vukovara, s čakavskom pjesmom OVÔD. Drugo mjesto osvojila je Ana Tadić iz Đakova s pjesmom RAVNOTEŽA SMISLA. Treće mjesto osvojila je Tanja Belobrajdić iz Đakova s pjesmom BILO BI DOBRO UMRIJETI OVE JESENI.   

Priznanja dobitnicima uručili su Đuro Vidmarović, bivši predsjednik Društva hrvatskih književnika, dr. Robert Hajszan, predsjednik Panonskog instituta iz Pinkovca te Katarina Čeliković iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. 

Izvor: Đakovački kulturni krug
Foto: arhiva