Obje ekipe đakovačkih odbojkašica susrele su se ovog vikenda s Našičankama te ih u oba dvoboja ostavile bez ikakvih šansi.

3. HOL – Slavonska liga: OK Đakovo II 3-0 ŽOK Našice II (25-17, 25-7, 26-24)

Mlade odbojkašice Đakova u prvoj su utakmici duplog programa protiv Našica došle do nova tri boda čime su učvrstile prvu poziciju grupe B 3. HOL – Slavonske lige. Ovom pobjedom druga ekipa potvrdila je zacrtani cilj – prvu grupu na proljeće.

Odmah na početku utakmice bilo je jasno da je đakovačka ekipa kvalitetom moćnija u odnosu na gošće kojima je falila pokoja igračica u rosteru. Prvi i drugi set bili su odraz odlične igre Đakovčanki, dok je u trećemu došlo do manjeg opuštanja uz neke rošade u momčadi. Međutim, cure se nisu predavale i na koncu su okrenule minimalnu prednost gošći i s maksimalnih 3-0 završile svoje službene nastupe u 2021. godini.

OK Đakovo II: Josipa Rotim, Marija Previšić, Mirta Čota, Ana Zrakić, Tara Novaković, Petra Lukić, Barbara Mađarević, Ana Tilman, Tea Štenc, Ivona Dernaj i Lara Posavčević. Trener: Zvonimir Božić

PRVA B HOL – istok: OK Đakovo 3-0 ŽOK Našice (25-21, 25-21, 25-22)

Uvjerljivu polovicu sezone djevojke su završile uvjerljivo. Iako su Našice pružile odličan otpor, Đakovčanke su djevojke još jednom pokazale zašto su na liderskoj poziciji. Nakon zahtjevne utakmice i pobjede u Vinkovcima, jučer je bilo manjih problema, ali je ekipa sve to riješila bez puno muke.

Prvi set igra je bila prilično spora, Đakovčanke nisu igrale svoju prepoznatljivu igru, ali su krajem seta došli do prednosti i vodstva. Drugi set je bio uvjerljiv, sve do ozljede kapetanice Josipe Radoš kada su se gošće pokušale vratiti, ali bezuspješno. Treći set nova borba unatoč početnoj prednosti, ali pred kraj utakmice cure daju gasa i rješavaju pitanje pobjednika u tri seta.

OK Đakovo: Maja Maričić, Dorotea Habijanec, Ana Zrakić, Josipa Radoš, Anela Gajić, Barbara Mađarević, Matea Ćato, Lucija Mrkić, Petra Lukić, Marija Verhas, Ana Tilman i Lara Posavčević. Trener: Vjeko Barišić

Izvor|Foto: OK Đakovo