KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U PRVU KOŠARKAŠKU LIGU

2. KOLO

KK  ĐAKOVO –  KK DUBRAVA    50:68

 

Ravnopravno prvo poluvrijeme

Prvi nastup đakovački su košarkaši otvorili protiv Dubrave sa startnom petorkom: Hajduković – Matej Češkić – Car – Vladović – Hrkać.

Trener Dubrave Darko Krunić na parket je poslao: Šutala, Šimovića, Vujića, Kosa i Čubrića. Đakovčani su prvu četvrtinu otvorili koševima Kristijana Vladovića, a  u šestoj minuti Đakovčani su poveli 8:6. U tim trenucima prvi đakovački igrač bio je Vladović sa šest, a Ivan Car ubacio je dva. U zagrebačkim redovima najraspoloženiji bio je Filip Šimović koji je ubacio četiri poena. U devetoj minuti Mirno Češkić ubacuje dva poena za novo đakovačko vodstvo 12:10, a u samoj završnici , točnije 37 sekundi prije kraja prve četvrtine, tricom Petra Perića i dvicom Stipe Čubrića Dubrava odlazi na odmor s vodstvom 15:12. Đakovčane je u prvih deset minuta izdalo najjače oružje – trica. Prema zagrebačkom košu uputili su ih devet, bez učinka (Matej Češkić 4, Hrkač 3, Vladović i Hajduković po jednu).

Đakovčani su odlično otvorili drugu četvrtinu. Hajduković ubacuje dvicu, Antun Hrkač zabija tricu i slobodno bacanje te dva poena Mateja Češkića za đakovačko vodstvo 21:17. Međutim, slijedi zagrebački odgovor: koševima Vujića (4) i Šimovića u 16. minuti Dubrava odlazi na 24:21, ali odlični Hrkač ubacuje tricu za poravnanje 24:24.

U samoj završnici, samo dvije sekunde prije kraja, najbolji igrač Dubrave Šimović ubacuje dva poena za vodstvo 28:26.

U đakovačkim redovima najbolji pojedinac Antun Hrkač s devet poena, Vladović je dodao šest, Car 4, Hajduković 3, Matej i Miron Češkić po dva poena. U redovima Dubrave najbolji na terenu bio je Filip Šimović sa 11 poena, Fran Vujić ubacio je devet poena.

 

 Duža klupa Dubrave i katastrofalan đakovački šut

Đakovčani bolje otvaraju treću četvrtinu i koševima Vladovića i Mateja Češkića prelaze u vodstvo 30:28, ali najveća zagrebačka opasnost Šimović poravnava rezultat na 30:30. Hrkač nastavlja s odličnom igrom, ubacuje dva poena za vodstvo 32:30, a Stipe Čubrić u 34. minuti izjednačava rezultat na 32:32, da bi centar Smolić ubacio svoje prve poene u 25.  minuti za vodstvo Dubrave 34:32.  Antun Hrkač ubacuje dva poena i slobodno bacanje za vodstvo Đakova 35:34.

I, nažalost, tada su igrači Marijana Petrovića stali, a Dubrava, za samo tri minute, napravila seriju 11:1 i došla do vodstva 45:36. Te tri minute bile su ključne za pobjedu Dubrave.  Doduše, do kraja treće četvrtine koševima Mateja Češkića i Cara smanjuju rezultat na 43:46, ali opet, kao i na kraju druge četvrtine, Dubrava pet sekundi prije kraja postiže tricu za 49:43.

Stipe Čubrić otvorio je posljednju četvrtinu s pet poena za vodstvo Dubrave 54:43, a nakon njega, mini seriju imao je Filip Šimović koji svoju momčad dovodi do vodstvo 58:43. U 36. minuti Antun Hrkač, jedini Đakovčanin koji je utakmicu odigrao na zadovoljavajućoj razini, zabija sva tri bacanja za 48:58,ali tada đakovački košarkaši pokušavaju brzim šutevima doći do preokreta, međutim, u tome su neuspješni. Zagrepčani mirno privode utakmicu kraju i dolaze do zaslužene pobjede koja ih, već nakon dva kola, približava cilj: plasmanu u prvu ligu.

Đakovčani sutra igraju drugu utakmicu, a protivnici će im biti košarkaši Međimurja koji su danas upisali svoju prvu pobjedu protiv domaćina Rudara.

 

 Đakovčane izdao šut

Ono u što su se najviše uzdali đakovački košarkaški bio je vanjski šut. Međutim, u tom segmentu statistika je poražavajuća: Đakovčani su imali ukupno 25 posto ubačaja (17/67).Šut za dva poena 41posto (15:36) i katastrofalna trica 6 posto (2/31). Jedini segment koji je u granicama zadovoljavajućega su slobodna bacanja: 77 posto (14/18).

Igrači Dubrave imali su 38 posto (28/73). Igrači Dubrave bili su daleko bolji u šutu za dva poena (58 posto).Osim toga, zagrebački su košarkaši bili daleko bolji u skoku (što se i očekivalo):55 skokova u odnosu na 43 đakovačka. Zagrebački braniči bili su daleko raspoloženiji: uz poene ostavili su i 17 asistencija dok su đakovački braniči (Hajduković i Vladović) ostvarili samo pet asistencija.

Dubrava je imali daleko bolji učinak igrača s klupe. Njihovi igrači ubacili su 23, a đakovački (Miron Češkić) samo dva poena. Sve u svemu, i prema statistici zaslužena pobjeda Dubrave.

 

Autor: Miro Šola