Devedeset je minuta finala Svjetskog prvenstva prošlo i posljednji su trenuci Vatrenih uoči onoga konačnog sučevog zvižduka na travnjaku prekrasnog moskovskog stadiona, s kojeg će otići sa srebrom zlatnog sjaja! Na njihovom licima, kao i na licima gorljivih đakovačkih navijača, razočaranje i sjeta što mundijalski pehar neće u Hrvatsku. Ipak, nije trebalo dugo da tuga preraste u radost i proslavu naslova svjetskoga viceprvaka, što je generaciji momaka Zlatka Dalića postao dosanjani san i vinuo Hrvatsku među nogometne velesile.

Slavilo se u Đakovu, baš kao i u cijeloj Lijepoj Našoj, najviše u vezovskom šatoru Jelačićevoj ulici, gdje se mahalo zastavama, trubilo i plesalo, palile su se baklje, odjekivale petarde, no golema je erupcija oduševljenja, praćena velikim slavljem koje bi zacijelo trajalo do kasno u noć, pomalo izostala. Policija je izvijestila da, osim pojedinačnih slučajeva narušavanja javnog reda i mira, izgreda nije bilo. Posla su ponovno imali gradski čistači koji su od ranog jutra neumorno skupljali otpad i staklo razbijenih boca.

U Zagreb su jutros u organizaciji Grada krenula dva autobusa đakovačkih navijača koji će dočekati Vatrene na Trgu bana Jelačića.

foto: Grad Đakovo i Pero Šola