Jučer, 30. kolovoza, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kešinci i Udruga biciklista „Pedala“ Kešinci organizirali su 1. Vatrogasnu biciklijadu, u kojoj je sudjelovalo oko 100 biciklista.

Zemljopisni položaj Osječko-baranjske županije je izuzetno povoljan za razvoj biciklizma kao sporta i rekreacije, a populacija koja se koristi biciklom je vrlo široka od predškolskog uzrasta do osoba starije životne dobi kako je bilo i na ovoj biciklijadi.

Policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske su sudionike biciklijade prije polaska educirali o mjerama prevencije poput nošenja zaštitne opreme, zaštitne kacige posebno kod djece i mladih koji su prema zadnjim provedenim istraživanjima u Republici Hrvatskoj najugroženija skupina sudionika u prometu.

Također su svi sudionici upoznati kako mogu svojim ponašanjem u prometu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite sigurnosti kao i sigurnosti drugih sudionika kroz poznavanje i poštivanje prometnih propisa.

Ovakva i slična događanja su jedinstvena prilika da građani razmjenjuju iskustva i dodatno se informiraju od policijskih službenika o elementima sigurnosti, budući da je zajednički interes zajednice veća sigurnost svih sudionika u prometu. 

Izvor: PU osječko-baranjska