I ove godine DVD Kešinci organizira manifestaciju „Bablje ljeto u Kešincima“, sa središnjim događajem, natjecanjem u kuhanju graha pod nazivom „Dobar grah daleko se čuje“ i to već šesti puta. Događaj je na rasporedu u subotu 8. listopada, a kuhanje počinje u 14:00 sati.

Natjecanje je to za koje nema nikakve kotizacije, gdje svaka ekipa dobije 1,5 kg graha, stol i klupe za 8 osoba, posude i pribor za jelo, kruh, vodu i piće dobrodošlice. Ostale sastojke ekipa po svom receptu i po svojoj želji. Svaka ekipa nosi svoj kotlić, plamenik i plinsku bocu.

Ekipe, kojima organizatori poručuju da smisle neki cool naziv, trebaju se prijaviti najkasnije do 13:30 sati te otići kući što je moguće kasnije, kako stoji u uputama organizatora.

Nakon proglašenja tri najbolje ekipe i dodjele nagrada, sav grah bit će besplatno podijeljen prisutnima nakon čega je predviđeno druženje uz TS Brace. Također bi bilo super da svaka ekipa dovede i svoje društvo koje će savladati njihov grah i barem probati tuđi.

Za više informacija te za prijave ekipa (zadnji rok je 5. listopada 2022. godine) javite se na broj mobitela 098/9257-217 (tajnik) kao i na e-mail [email protected]

Igor Kretonić