POJEDINAČNO OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU ZA ŽENE

U prostorijama Zagrebačkoga šahovskoga saveza od 23. do 29. svibnja igra se Pojedinačno otvoreno prvenstvo Hrvatske u šahu za žene. Turnir se igra švicarskim sustavom u devet kola, 90 minuta za 40 poteza + 30 minuta  za ostatak partije + 30 sekundi za svaki završeni potez počevši od prvog. Organizator je osigurao i vrijedne novčane nagrade: za prvo mjesto 1200 eura, drugo 900, treće 800, četvrto 600, peto 500 eura.

Na turniru nastupa 26 igračica, a među njima i dvije igračice Šahovskoga kluba „Dama“: Ivanka Raguž i Zvjezdana Iveković.

U srijedu i četvrtak odigrana su prva dva kola. U prvom kolu vidjeli smo odmah sudar dviju sestara: Tihane i Zvjezdane Iveković. Bolju igru prikazala je Tihana koja je upisala prvi bod dok je igračica đakovačke Dame Zvjezdana ostala na „nuli“. U drugom kolu Zvjezdana Iveković bila je bolja od Kristine Špilek čime je upisala prvi bod. Nakon dva kola Zvjezdana Iveković nalazi se na 15. mjestu sa jednim bodom. U današnjem trećem kolu đakovačka „dama“  igra protiv Eme Bevande, igračice koja također ima jedan bod.

Ivanka Raguž u prva je dva kola doživjela oba poraza. U prvom je igrala protiv prve nositeljice turnira Kristine Šarić (djevojački Šolić, inače bivše članice đakovačkoga šahovskoga kluba), a u drugom kolu bolja od đakovačke „dame“ bila je Ivana Maroslavac. U današnjem trećem kolu Ivanka Raguž igra protiv Dore Arnold.

Autor: Miro Šola