Centar za kulturu Đakovo u skorije vrijeme donosi dvije zanimljive kazališne predstave.

Drama “Gdje se kupuju nježnosti” na rasporedu je u subotu 9. travnja s početkom u 20:00 sati, a “Tena – kronika raspada jedne ljepote” na rasporedu je u utorak 12. travnja također u 20:00 sati.

Gdje se kupuju nježnosti

Drama Gdje se kupuju nježnosti prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata. Priča je to o ženama čiji je život ispunjen nasiljem, patnjom i siromaštvom, ali i nadom o izlasku iz tog začaranog kruga. Baka, majka i kći se svaka na svoj način pokušavaju nositi sa životnim nedaćama.

Središnji lik drame je kći koja preispituje živote svoje bake i majke, ali i to koliko njezin život počinje sličiti na njihove. Tekst u sebi nosi nadu novih početaka, izlaska iz krugova za koje smo mislili da su zauvijek zatvoreni, a životi u njima predodređeni. Monika Herceg kombinira svoj prepoznatljiv poetski stil s dramskim elementima, približavajući nam začudni svijet likova s margine društva.

Redatelj: Rene Medvešek
Dramaturginja: Jelena Kovačić
Scenografkinja: Tanja Lacko
Kostimografkinja: Doris Kristić
Skladatelji: Zoran Šćekić, Nenad Sinkauz, Pavle Jovanović
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek
Oblikovatelj videa: Ivan Marušić Klif
Uloge: Daria Lorenci Flatz, Jadranka Đokić, Lana Barić, Nina Violić, Igor Kovač, Filip Vidović, Mirta Zečević

CIJENA ULAZNICE: 40 KN

Tena – kronika raspada jedne ljepote

Pozivamo vas u utorak, 12. travnja s početkom u 20:00 h na izvedbu predstave Tena – kronika raspada jedne ljepote, koja je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, GDK Gavella Zagreb, Ludens teatra Koprivnica, Gradskog kazališta Požega te Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Pripovijest Tena slovi kao jedna od najpoznatijih i najuspjelijih književnih djela hrvatskog književnika Josipa Kozarca u kojem je književnik preko lika lijepe slavonske djevojke Tene i njezine sudbine dao kritiku Slavonije i način života i razmišljanja Slavonaca u ono doba, kao i raspada tradicionalnog sela u Slavoniji na moralnom i materijalnom planu.

Dramatizacija: Borislav Vujčić
Redatelj i autor adaptacije: Dražen Ferenčina
Scenografi: Marita Ćopo i Dražen Ferenčina
Kostimografkinja: Marita Ćopo
Uloge: Matea Marušić, Filip Šovagović, Ivan Grčić, Davor Svedružić, Vedran Dakić, Vladimir Andrić, Selena Andrić, Martina Stjepanović, Areta Ćurković, Ivica Lučić, Zorko Bagić

CIJENA ULAZNICE: 40 KN

Ulaznice je moguće kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo, a zbog ograničenog broja mjesta, nije ih moguće rezervirati.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo