U četvrtak, 26. svibnja s početkom u 20:00 sati na kazališnim daskama Centra za kulturu Đakovo predstavu Guja u njedrima uprizorit će Gradsko kazalište Požega.

Guja u njedrima, kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna, na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču. Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njezina mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život bivala uz oca. Prije vlastite smrti, otac je svo nasljedstvo neočekivano ostavio Anabeli. Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča Anabeli kako je joj je Miriam dala otkaz neposredno prije očeve smrti te tvrdi da je njezina sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ako joj se ne isplati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.

Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa među trima ženama kompleksnih i „pomaknutih” karaktera. U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

Autor teksta: Alan Ayckbourn
Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
Redatelj: Rajko Minković
Scenografkinja: Irena Kraljić
Kostimografkinja: Ana Mikulić
Rasvjeta: Goran Krmpotić
Ton: Dario Hak
Garderobijerka: Ljiljana Rodić
Scenski poslovi: Renato Pok

Igraju:

Ines Bojanić (Miriam)
Jasna Palić Picukarić (Anabela)
Hana Hegedušić / Ružica Maurus (Alisa)

Cijena ulaznice: 40 kn

U subotu, 28. svibnja s početkom u 11:00 sati očekuje nas vrlo edukativna predstava Plavi Planet, koju u Centar za kulturu Đakovo donosi Kazalište Smješko.

Ekološki je to edukativna predstava koja na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu te djecu nižih razreda o temama očuvanja mora, rijeka, jezera i samog okoliša. Kroz interakciju s djecom tijekom predstave, glumica djecu podučava o očuvanju mora i voda, o tome kako nastaju kiše, ali i o tome kako djeca mogu pridonijeti smanjenju smeća. Naučimo zajedno kroz predstavu kako spasiti prirodu i ostavimo čist planet budućim generacijama.

Režija: Mirta Zečević
Autorice: Petra Mrduljaš/Barbara Vicković
Glume: Barbara Vicković/Mirta Zečević

Trajanje predstave: do 40 minuta

Cijena ulaznice: 20 kn