Jučer, 13. veljače, oko 19:40 sati, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom i kretao se županijskom cestom ŽC-4292 iz smjera mjesta Dragotin u smjeru Đakova. 

Dolaskom do križanja s državnom cestom D7 (đakovačka obilaznica), koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 23-godišnjak nije zaustavio automobil na znak „Stop“ te je nastavio kretanje kroz križanje bez zaustavljanja.

U tom trenutku cestom s prednošću prolaza kretao se automobil iz smjera Piškorevaca u smjeru Osijeka, kojim je upravljao 19-godišnjak te svojim prednjim dijelom udario u desnu bočnu stranu vozila 23-godišnjaka, nakon čega su oba vozila nastavila nekontrolirano kretanje i udarila u osobni automobil koji se zaustavio na znaku „Stop“.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 23-godišnjak i 18-godišnjak, 23-godišnjak je zadobio ozljede opasne po život, 19-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede, dok su dva 20-godišnjaka i jedan 21-godišnjak lako tjelesno ozlijeđeni.

Na mjesto prometne nesreće pomoć unesrećenima pružili su djelatnici Hitne medicinske pomoći Đakovo i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasno društva iz Đakova.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su policijski službenici Policijske postaje Đakovo.

Kriminalističko istraživanje ove teške prometne nesreće se nastavlja. 

Isti dan oko 16:00 sati dogodila se prometna nesreća u Strizivojni u kojoj je smrtno stradao 22-godišnjak. Upravljao je osobnim automobilom i kretao se nerazvrstanom cestom iz smjera mjesta Strizivojna kroz šumski predio zvani „Merolino“.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 22-godišnjak je izgubio nadzor te vozilom sišao preko zemljane bankine u odvodni kanal i prednjim dijelom vozila udario u betonski most odvodnog kanala, gdje je preminuo na mjestu prometne nesreće.

Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Đakovo.

Izvor: PU osječko-baranjska
Foto: Moje Đakovo