Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđena je osnovana sumnja da je 55-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“ te prekršaj iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je 33-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te prekršaj iz članka 27. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Naime, temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku jučer su na širem području Đakova obavljene pretrage domova i drugih prostorija kojima se koriste 55-godišnjak i 33-godišnjak kao i prijevoznog sredstva kojim se koristi 55-godišnjak. Tijekom pretraga policijski službenici su pronašli i uz potvrdu oduzeli ukupno 22,35 grama heroina, 11 stabljika konoplje, 1.753 grama marihuane, 61,8 kilograma duhana, 3.400 vrećica za pakiranje duhana, dvije digitalne vage te dvije zračne puške.
 
Protiv 55-godišnjaka i 33-godišnjaka slijede prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te Općinskom sudu u Đakovu.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo