U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 319 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije Đakova i Našica, a po jedna s područja Antunovca, Belog Manastira, Čeminca, Donje Motičine, Erduta, Gorjana, Semeljaca i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 88 osoba oboljelih od COVID-19, i to 65 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 23 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su četiri osobe u dobi od 72 do 89 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 741 osoba.

Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 112 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 49 nadzora provođenja epidemioloških mjera (20 ugostiteljskih objekata, 8 prodavaonica i trgovina, 6 pekarnica, po 3 trgovačka centra i benzinske crpke te ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti u njihovom radu.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan danas (4. veljače 2021. godine) rekao je kako poboljšanje epidemiološke situacije na području Županije potvrđuje i podatak da je sredinom siječnja 14-dnevna incidencija iznosila 241 oboljelih osoba na 100.000 stanovnika, a 1. veljače taj broj je pao na 118,7 osoba.

Dr. sc. Tomislav Dijanić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, smatra da je taj pad rezultat propisanih mjera stožera civilne zaštite i odgovornog ponašanja većine građana. Dodaje kako je na područje Osječko-baranjske županije do sada pristiglo 6.030 doza cjepiva, s prvom dozom cijepljena je 3.651 osoba, dok je drugu dozu primilo 2.956 osoba. 

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost