“Iza nas je jedna od najuspješnijih klizališnih sezona, otkako se klizalište smjestilo pred samim ulazom u Veliki park, na Strossmayerovu trgu.”, poručuju iz Univerzala.

Kako se snaći i što se sve može izvesti na ledenoj podlozi u malo više od mjesec dana provjerilo je 9.500 Đakovčana, a među njima, očekivano, najviše djece. U prosincu je klizaljke istog dana znalo navući i po čak 500 mališana, tinejdžera i ostalih sugrađana. Naši podaci kazuju da je najveća gužva vladala između Božića i Nove godine. Tih je dana gradsko klizalište okupilo 2.500 znatiželjnika, što je četvrtina ukupnog broja gostiju. Podvuče li se crta, čitava je netom završena sezona bilo dvostruko posjećenija nego prošle zime!

Led nije bio prazan ni u prijepodnevnim terminima, kada su se na klizaljkama zabavljali, ali i učili klizati brojni vrtićarci i školarci. Uostalom, Dječji Vrtić Zvrk u posljednjem je tjednu sezone organizirao tradicionalnu školicu klizanja za svoje klince i klinceze, koju je zahvaljujući sportskom duhu i spretnim odgojiteljicama uspješno završilo 20-ak Zvrkana. Oni su za trud, hrabrost i iskazane klizačke vještine nagrađeni diplomicama. Radosti i sreće nije manjkalo!

Izvor|Foto: Univerzal