Osnovna škola „Vladimir Nazor“ po prvi je puta organizator Festivala tehnike u Đakovu koji organizira u suradnji s udrugama koje se bave tehnikom i  Srednjom strukovnom školom Antuna Horvata. Festival će se održati  16. rujna 2022. (petak) u dvorištu Muzeja Đakovštine ili u slučaju lošeg vremena,  u Kući Reichsmann u vremenu od 10:00 do 17:00 sati.

Cilj programa Festivala tehnike popularizacija je tehničkih aktivnosti i profesionalna orijentacija učenika đakovačkih škola. Festival djeci i mladima omogućuju upoznavanje s različitim organiziranim područjima tehnike i uključenje u programe tehničke kulture na lokalnoj razini, te potiče suradnju među različitim dionicima tehničke kulture.

Osnovni ciljevi ove manifestacije su popularizacija programa udruga tehničke kulture, te poticanje najmlađih da se uključe u neke od brojnih tehničkih aktivnosti koje se nude za osmišljavanje slobodnog vremena, ali koje mogu ponuditi i dodatno obrazovanje. Festival je ujedno aktivnost kojom se uključujemo u obilježavanje Zvonila su zvona katedrale naše 2022.

Različitim praktičnim radionicama, projekcijama, izložbama, prezentacijama i demonstracijama, Festival prikazuje hvalevrijednu raznolikost tehničke kulture: modelarstvo, elektroniku, strojarstvo, automatiku, informatiku, robotiku, radiokomunikaciju, fotografiju,  klubove mladih tehničara.

Izvor: Osnovna škola “Vladimir Nazor” Đakovo
Foto: Moje Đakovo