Iz tiska je upravo izišla nova knjiga književnice Ivane Ćurić: Folirant u razredu, u nakladi Đakovačkog kulturnog kruga. Riječ je o prvoj knjizi za djecu i mladež ove autorice koju do sada poznajemo ponajviše po kratkim pričama.

A što se događa u jednoj maloj školi i jednom malom razredu kada u njega stignu novi učenici, a majka glavnog junaka Stjepana u novoj školskoj godini postane učiteljicom, saznajemo u prvom romanu za djecu i mladež tomislavgradske književnice, ali i učiteljice Ivane Ćurić, koja vješto spaja svoju književnu nadarenost s iskustvima vlastitog zanimanja.

Nikome nije lako u toj školskoj godini koja je pred nama u ovom romanu, ali je ipak lijepo: mladi se junaci bore s uspjesima i neuspjesima, muče s konkurencijom, s neuzvraćenom ljubavlju, neki od njih s disleksijom i disgrafijom, neki s nerazumijevanjem i lažnim optužbama, neki s folirantima, a neki sa samima sobom. I sve bi to trebali razumjeti i osjetiti odrasli, te pomoći djeci, što često ne čine, već svojim postupcima, zavišću pa i zlobom, otežavaju odrastanje. Ipak, na koncu nas čeka sretan kraj, ali i najava novih avantura naših malih junaka, koji žure odrasti, nesvjesni kako je djetinjstvo najljepše doba u njihovom životu.