Zamjenik župana Josip Miletić primio je u ponedjeljak, 17. lipnja u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike Nj. E. g. Fabiena Fieschia.

Ovo je prvi posjet Osječko-baranjskoj županiji,  želio sam otkriti sve aspekte ove regije, kako gospodarske, tako i kulturne i turističke. Tijekom ovog boravka posjetit ćemo potencijalne partnere, upoznati se s regijom gdje vidimo mogućnost suradnjeFrancuska i Hrvatska su dvije turističke ali i poljoprivredne države, ali pokušat ćemo otvoriti i nove teme poput razvojnih projekta u nekim novim inovativnim tehnologijama, istako je veleposlanik Fabien Fieschi.

Drago mi je da je u Osječko-baranjskoj županiji veleposlanik Francuske, razgovarali smo o brojni aktualnim temama. Naša Ugostiteljsko-turistička škola u okviru Regionalnog centra kompetencije ima kvalitetnu suradnju i razmjenu iskustava s školama iz Francuske. Gospodarska razmjena između Francuske i OBŽ je na razini oko 30 mil eura godišnje, povećana je prošle godine. Dotakli smo se i tema poput turizma, znamo da je Francuska turistička velesila i može pružiti kvalitetna iskustva upravo u segmentu kontinentalnog turizma.  Veleposlanik će u nastavku boravka posjetiti Sveučilište J. J. Strossmayera i upoznati se s njihovima djelovanjem rekao je zamjenik župana Josip Miletić. 

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija