PRVENSTVO HRVATSKE U KUGLANJU ZA POMLADAK

U nedjelju 27. rujna u Otočcu završeno je Prvenstvo Hrvatske u kuglanje za podmladak. Mladi kuglači i kuglačice natjecali su se u kategorijama: U-9, U-11 i U-12. Natjecanje je održano u dva kruga: 19. i 20 rujna prvi nastup održan je na kuglani u Novskoj, a 27. rujna na Gradskoj kuglani u Otočcu. Đakovačko kuglanje imalo je svoga predstavnika. U kategoriji do 11 godina kao igrač Fortune nastupio je Franko Perković koji se okitio titulom prvaka Hrvatske.

Mladi đakovački kuglač u oba je nastupa bio najbolji: u Novskoj je srušio 473 čunja, a taj rezultat popravio je u Otočcu sa srušenih 479 čunjeva. S ukupno 952 čunja Franko Perković osvojio je titulu prvaka Hrvatske za igrače do 11 godina. Podsjetimo da je prije dvije godine Perković na prvenstvu do devet godina bio drugoplasirani. Ovaj vrijedan rezultat mladi Franko Perković ostvario je uz pomoć svoga trenera Tomislava Liovića.

Da je Slavonija rasadnik mladih kuglačkih talenata potvrđuju i osvajači medalja. Drugoplasirani je Andrej Salontai, član Novih nada iz Požege sa srušenih 923 čunja, a treće mjesto također je otišlo u Požegu. Bojan Savić (Nove nade) srušio je 903 čunja. U konkurenciji je nastupilo dvanaest najboljih hrvatskih mladih kuglača do 12 godina.

Izvor: Miro Šola