Dvodnevni Galoop festival u Đakovu će ugostiti neka od najaktualnijih imena naše scene 3. i 4. lipnja u Strossmayerovom parku. Ovaj događaj u samom srcu Slavonije već u svom prvom izdanju pozicionirao se kao jedan je od najjačih domaćih rock festivala ovog ljeta.

Galopiranje u ljetne dane počinje u petak 3. lipnja kada dolazi Darko Rundek, a praćen s Ekipom sastavljenom od vrhunskih glazbenika podsjetit će na svoj prebogati katalog pjesama. Pridružuju im se kultni Pips,Chips&Videoclips koji će donijeti set najvećih hitova iz kompletne karijere i pokazati zašto su jedan od koncertno najtraženijih bendova. Prvog dana festivala nastupit će i riječki Jonathan, jedan od najboljih live bendova cijele regije, što je potvrđeno i nedavnom Rock&Off nagradom za najboljeg koncertnog izvođača.

Drugi dan, u subotu 4. lipnja, na pozornicu se penje Hladno Pivo. Jedan od naših najvećih rock bendova ove godine slavi 35 godina karijere uz 35 koncerata i jurnjavom kroz najveće hitove. Uz njih tu su Brkovi, punk-folk-wellness mašina, koji u sklopu Novo Nenormalno turneje podsjećaju na svoje hitove, a bit će to prilika čuti i novi singl “Tata ti je zao”. Pridružuje im se i sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. o čijim se sirovim i iskrenim nastupima uživo priča.

Ulaznice su u prodaji od srijede 30. ožujka na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ulaznice će osim putem Eventima biti dostupne za prodaju u uredu M.art – obrt za podučavanje i u Caffe baru Fontana. Oba mjesta su na adresu Ul. bana Josipa Jelačića 69, Đakovo.

Pojedinačna dnevna early bird cijena ulaznica je 50 kn, a vrijedi do 30. travnja. Dan nakon za dnevne ulaznice trebat će izdvojiti 60 kn, a na dan održavanja za svaki festivalski dan trebat će izdvojiti 80 kn na ulazu. Festivalske dvodnevne ulaznice u pretprodaji su 90 kn, a cijena će vrijediti do 30. travnja, dok će dan nakon cijena festivalskih ulaznica iznositi 100 kn.

Koncerti su sufinancirani iz natječaja Jer svirati se mora 2, kojeg provode HGU i Ministarstvo kulture i medija.

Raspored nastupa:

PETAK (3. 6.)

19:30 ULAZ

20:30 JONATHAN

21:30 PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS

23:00 RUNDEK & EKIPA

SUBOTA (4. 6.)

19:30 ULAZ

20:30 M.O.R.T.

21:30 HLADNO PIVO

23:00 BRKOVI