Vođinci, Čepin, Strizivojna, Ilača, Koritna, Đakovo. U igri tamburaške asocijacije ovi bi pojmovi upućivali na mjesta iz kojih su momci okupljeni u sastavu Garavi. Kada su u svojim počecima prije 20 i više godina svirali za Kulturno-umjetničko društvo “Mladost” iz Vođinaca, od malenog broja skladbi s estradnog repertoara najčešće su izvodili “Garavušu” tamburaškoga sastava Bekrije, pa su ih djevojke iz KUD-a u šali prozvale Garavi. I ostali su Garavi. Na estradi su se vlastitim autorskim radom pojavili 2011., a nedavno su objavili pjesmu “Ajde dođi mi” legendarnoga Bane Krstića, koju u originalu izvodi vojvođanski Garavi Sokak. Malo su je začinili, ubrzali i u aranžmanu “garavoga” momka Denisa Marguša i producenta Zvonimira Domazeta napravili pravu pop tamburašku poslasticu koja brzo ulazi u uho.

U veselome spotu, koji je snimio i režirao đakovački umjetnik Mario Šulina, a producirala Produkcija Nova, Garavi su angažirali svoje supruge i djecu, a četiri člana benda zajedno imaju čak devetero djece! Preostala dvojica još studiraju. Prkoseći novome trendu ekonomskih migracija s istoka Hrvatske, ovi Slavonci (Silvio Cvitković, Marijan Jovičić, Denis Marguš, Ivan Vodopić, Josip Stuburić, Alen Jakobović) poručuju da pomno rade na natalitetu i ne žele napustiti zavičaj!

Scenarij za spot, koji nalikuje na plesnu veselicu za djecu (i odrasle), napisao je sam Alen Jakobović iz benda. Osnovna je poruka kako je malo potrebno da bi život bio lijep. U realizaciji spota snimanoga u “Bajkogradu” Garavima su pomogli osječki mađioničar Saša Gerber i Plesni klub Broadway.

“Život u Slavoniji ima svoje prednosti i nedostatke, kao i sve ostalo u životu. No, mi smo oni koji gledamo prednosti i uživamo u njima… Onaj tko je rođen u Slavoniji, zna da ona ima posebnu dušu. I tu ne mislimo samo na ljude, nego i na ravnicu, nebo, šume, salaše, pjesmu. Slavonija donosi neki mir, ali i veselje. Nažalost, mnogi je napuštaju. Razumijemo sve te ljude, ali znamo da ne idemo nikamo. Mi ostajemo ovdje živjeti, odgajati svoju djecu i svirati”, kažu Garavi.

Danijel Geošić/Croatia records