NOGOMETAŠI HOŠK-a IZ GAŠINACA KRENULI S PRIPREMAMA

Nakon što su nogometaši HOŠK-a iz Gašinaca u prošlogodišnjem prvenstvu zauzeli deveto mjesto s 31 bodom, u ovo prvenstvo žele ući s puno više ambicija. U nedjelju, 28. srpnja na Igralištu Lipice, krenuli su prozivkom i prvim treningom s pripremama za novu sezonu.

Prvi topnik i strijelac kluba Stjepan Milković odlučio je „objesiti kopačke o klin“ i posvetiti se trenerskom poslu tako da su Gašinčani riješili pitanje struke. I u igračkom smislu HOŠK će krenuti znatno jači. U klub su već pristigli: Grgo Kvesić (Radnički Viškovci), Luka Mikešić i Ronaldo Jakšić (Mladost Đakovačka Satnica), Marko Peša (Omladinac Staro Topolje), a za koji dan očekuje se i dolazak iskusnoga Mirka Svaline iz Mladosti te Mateja Martinovića (Dinamo Trnava).

“Uz domaći kadar bit će to respektabilna momčad koja može konkurirati za sam vrh”, poručio je trener Milković. “Želja nam je da se u Gašnincima igra dobar nogomet jer ovih godina susretali smo se s problemima oko igračkoga kadra. Dobar dio naših igrača često izbiva s utakmica zbog obveza na poslu tako da nam se događalo da smo se jedva okupljali za odlaske na utakmice. Sada smo definirali igrački kadar koji će brojiti više od dvadeset igrača i siguran sam da ćemo izbjeći dosadašnje probleme, “ zaključio je Milković.

Gašinčani će trenirati na svom igralištu, a prvu pravu provjeru imat će 10. i 11. kolovoza kada su domaćini četvrtoga Memorijalnoga turnira „Ivan Kraljević i Domagoj Matić“ u spomen na prerano preminule članove kluba. Prvoga dana, 10. kolovoza, u 16:00 sati HOŠK će igrati protiv Đakovo Croatije, a u 18:00 sati snage će odmjeriti Mladost (ĐS) i Tomislav iz Donjih Andrijevaca. Nedjeljni program ponudit će borbu za prvo i treće mjesto.

Milković: Želimo biti među prvih pet momčadi!

O ambicijama kluba trener Stjepan Milković kratko je komentirao: „Mislim da ćemo složiti igračku križaljku koja će nam osigurati plasman među prvih pet momčadi. Siguran sam da ćemo na svom igralištu biti jako opasni i da će teško netko odnijeti bodove. Nova imena u svlačionici garantiraju nam odličnu nogometnu sezonu. Nadam se da ćemo biti redoviti na treninzima i da će nas zaobići ozljede. Osim rezultata, ova godina bit će značajna i u poboljšanju uvjeta na igralištu. Zahvaljujući razumijevanju općinskoga načelnika Željka Šimića riješit ćemo pitanje grijanja u klupskim prostorijama tako da ćemo i na tom polju stvoriti bolje uvjete.

HOŠK je stari, iskusni županijski drugoligaš koji će ove godine očito iskoristiti pozitivne vjetrove i krenuti prema vrhu Druge županijske lige.

Izvor: Miro Šola