U petak, 4. lipnja 2021.  Gimnazija A. G. Matoša obilježava Dan Škole. Dosadašnji način obilježavanja Dana škole ove godine poprima drugačiji oblik. Svjesni brojnih posljedica pandemije bolesti COVID – 19 i uvedenih mjera socijalnog distanciranja na kretanje, a čime se povećala tjelesne neaktivnost, odlučili su ovogodišnji Dan Škole posvetiti unapređenju i očuvanju zdravlja kroz promociju različitih oblika kretanja.

Projekt pod nazivom „Ostani zdrav“ nastao je s ciljem promocije tjelesne aktivnosti i kretanja za očuvanje zdravlja. Ideja je međupredmetno povezati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture s ostalim predmetima na način da predmetni nastavnici sadržaje svojih predmeta prilagode radu na otvorenom i povežu ih s nekim oblikom kretanja.

Želja je toga dana biti što više tjelesno aktivni i zajedno prikupiti što više prijeđenih kilometara.  Za tu prigodu profesori su snimili  i jedan motivirajući video kojim vas sve pozivaju da svoje slobodno vrijeme provedete na otvorenom, u prirodi i ostanete što više  aktivni:

If you can’t fly, then run.

If you can’t run, then walk.

If you can’t walk, then crawl,

but by all means, keep moving.

–  Martin Lhuter King Jr.-

Izvor|Foto: Gimnazija A. G. Matoša Đakovo