Glasoviti zagrebački djevojački zbor Mozartine gostuje sutra u Đakovu. Djevojke će pjevati na večernjoj svetoj misi u katedrali u 18 sati, što je tek uvertira u koncert koji slijedi sat vremena kasnije, kao njihov poklon građanima Đakova. Djevojački je zbor samo jedan od sedam zborova Pjevačkoga studija Mozartine osnovanog 1999., koji danas okuplja više od 200 djevojčica i djevojaka. Glazbeni stručnjaci ondje od malih nogu educiraju i pravilno usmjeravaju mlade pjevače i pjevačice u jednoj od od najboljih nacionalnih škola za talentirane mlade, nakon koje se veliki broj njih nastavlja baviti glazbom.

Studio Mozartine surađuje s renomiranim glazbenicima i orkestrima (Simfonijski orkestar HRT-a i Accoustic Projekt Zagrebačke filharmonije, Big bend HRT-a). Zborovi koji djeluju u sklopu studija osvojili su dosad brojne nagrade na hrvatskim natjecanjima zborova, sudjelovali su kao gosti na brojnim hrvatskim i stranim zborskim festivalima, snimili veliki broj emisija za hrvatske i strane televizijske i radio postaje, sudjelovali na brojnim humanitarnim i sličnim događanjima.

Mozartine postižu iznimne rezultate stvarajući nove glazbene nade, razvijaju umjetnički ukus kod mladih, a izvedbama oduševljavaju publiku širom domovine i inozemstva, pridonoseći ugledu i kulturi grada Zagreba i cijele domovine. Od lani studio ima i zbor dječaka BoysVoice.

Djevojačkim zborom sutra će na đakovačkom koncertu ravnati Iva Majcenić, uz klavirsku pratnju Lorena Deidda. Ulaz je slobodan.

Danijel Geošić