Arija je glazbena škola koja već 20 godina nizom programa i projekata potiče i razvija glazbeno stvaralaštvo djece i mladih s ciljem promicanja i unapređivanja glazbene kulture i umjetnosti u našoj sredini. Utemeljio ju je 2002. godine u Đakovu dr. sc. Zdravko Drenjančević, a pod njegovim vodstvom tim glazbenih pedagoga s dugogodišnjim iskustvom stručno i odgovorno radi s djecom i odraslima prenoseći svoja glazbena znanja, iskustva i vještine.

Arija3

Mnogi mladi glazbenici Arije danas aktivno sudjeluju u glazbenom životu Đakova i šire, djelujući u kulturno-umjetničkim društvima, lokalnim glazbenim sastavima ili samostalno razvijajući glazbene karijere, a neki su od njih i akademski obrazovani glazbenici.

Unutar Arije djeluje škola klavira/sintisajzera, gitare, tamburice, pjevanja, violine, harmonike, a zainteresirani mogu steći znanja i iz glazbene teorije. Programi su namijenjeni svim dobnim skupinama, od djece do odraslih.

Učenici glazbene škole Arija redovito sudjeluju na kulturnim manifestacijama u organizaciji Grada Đakova, ali i na samostalno organiziranim koncertima.

Proslavu 20 godina djelovanja Arija će obilježiti jesenskim nizom koncerata i edukativnih predavanja: Tambura kroz povijest, Povijest rock glazbe, Jazz glazba prije i danas te Povijesni razvoj opernog stvaralaštva.

 

Sponzorirani članak