Jučer je na platformi YouTube izašao spot za pjesmu “Sretan Božić” koju izvode zbor i orkestar Osnovne glazbene škole pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Đakovu.

Spot je na platformi YouTube objavila Glazbena škola Đakovo, a u opisu su napisali sljedeće:

“Unatoč neprilikama i svim problemima koji su nastali zbog pandemije koronavirusa koji nas je globalno paralizirao u normalnom životu, nastao je ovaj spot učenika Osnovne glazbene škole pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova u kojem su sudjelovali učenici svih instrumentalnih odjela kao solisti ili članovi pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra, uz podršku i vodstvo svojih učiteljica i učitelja.

Glazbu i tekst je napisala učiteljica zbora Marijana Matijević uz pomoć Tomislava Radičevića, učitelja tambura, koji je sve to još i zvukovno osmislio i aranžirao. Za konačan zvučni dojam zaslužan je glazbeni studio Indigo produkcija iz Osijeka a za vizualnu stranu spota Produkcija Nova © 2020 iz Đakova.

Nije bilo jednostavno uvježbati zbor i orkestar “na daljinu” jer se od prvog dana nastavne 2020./2021. godine nastava nije odvijala u školi već putem društvenih mreža i raznih tehničkih pomagala. Također nije bilo jednostavno u studiju snimiti zbor gdje su učenice i učenici doslovno jedno po jedno ulazili i snimali svoju dionicu. No, opet se uspjelo i navježbati, otpjevati i odsvirati te sve to zabilježiti u ovom spotu o Božiću, o miru, o najlješoj katedrali i sve to poštivajući epidemiološke mjere!

Hvala svima koji su sudjelovali u nastanku spota. Posebno hvala učenicima!”