[20.5.2023.] Kulturno umjetničko društvo “Tena” s veseljem najavljuje svoj godišnji koncert pod nazivom “Oj javore, zelen bore”. Koncert će se održati u subotu, 20. svibnja, u đakovačkom Centru za kulturu s početkom u 20:00 sati.

KUD “Tena” već dugi niz godina njeguje bogatu tradiciju i predstavlja rad svojih članova. Jedna od sekcija koja se ističe je “Slavonske kraljice”, koja će kroz ovaj koncert prikazati svoj cijelogodišnji trud i predanost.

Međutim, ovogodišnji koncert donosi nešto novo i posebno. KUD “Tena” je društvo koje uvijek želi napredovati, istraživati i biti sve bolje iz godine u godinu. Stoga su se odlučili prihvatiti izazova i prvi put predstaviti igre iz zapadne Hercegovine. Ovo je veliki korak za njih, ali i za publiku koja će imati priliku doživjeti nešto novo i drugačije.

Da bi naglasili važnost Hercegovine, KUD “Tena” je pozvao goste iz HKD “Vrila” iz Širokog Brijega. Njihov dolazak će dodati poseban šarm i autentičnost koncertu. Ovo će također biti prilika za stvaranje novih prijateljstava i razmjenu iskustava.

KUD “Tena” također zahvaljuje sekciji Veterana na njihovoj podršci i angažmanu u pripremi ovog koncerta. Njihova uloga je neizmjerno važna i zajedno će stvoriti koncert za pamćenje.

KUD “Tena” je ponosan što predstavlja svoje društvo na koncertima diljem regije, promovirajući kulturu i tradiciju. No, ovog puta žele doći ravno do srca publike u Đakovu, jer se tamo najbolje osjećaju.

Izvor: KUD “Tena”
Foto: Grad Đakovo