Tamburaški orkestar Općine Semeljci održat će u nedjelju 27. listopada s početkom u 19:00 sati svoj tradicionalni godišnji koncert pod nazivom „U san mi dođu tambure“. Uz domaćina, na koncertu koji će se održati u semeljačkom Domu kulture, nastupit će i neka renomirana imena iz svijeta tamburaške glazbe.

Tamburaški orkestar Općine Semeljci traje već 5 godina pod uspješnim vodstvom Vlade Čatića te su u tih 5 godina ostvarili brojna gostovanja i zavidan broj nastupa. Ove godine nastupali su u osječkoj katedrali, Županji, Kutjevu. Značajnu ulogu imali su na ovogodišnjim Đakovačkim vezovima, a vrhunac dosadašnjeg rada bio je nastup na Međunarodnom festivalu glazbe u Francuskoj.

Kako se ova izuzetna godina u njihovom radu privode kraju, koncertom „U san mi dođu tambure“ u svojim Semeljcima žele zahvaliti svima koji su ih podupirali u njihovom radu.

Na ovom listopadskom koncertu uz njih će nastupiti dva renomirana imena iz svijeta tamburaške glazbe, Vera Svoboda i Stjepan Jeršek Štef, a na koncertu će još nastupiti i Orkestar tamburaške škole Batorek.

Igor Kretonić

Fotografija Tamburaški orkestar Općine Semeljci.