Kako prenosi portal Dnevnik.hr, Google Street View automobili uskoro će ponovno na hrvatske ulice kako bi ažurirali postojeće rute.

U Hrvatskoj je usluga Street View dostupna od 2012. godine i stalno se ažurira kako bi omogućila što vjerniju sliku stvarnosti.

Iz Googlea podsjećaju kako zahvaljujući ovoj usluzi možete virtualno prošetati brojnim hrvatskim i svjetskim mjestima te pogledati neke od najpoznatijih zanimljivosti u njima, a osim samih ulica i cesta Google je i fotografirao pješačke zone kao što su splitska Riva ili Stari grad u Varaždinu.

Za sve one koji se nađu na ulici kad Googleov automobil prolazi i brinu se za svoju privatnost, iz Googlea uvjeravaju kako nema razloga za to. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi.

Googleove automobile na hrvatskim cestama možete očekivati od 2. kolovoza, a našom bi županijom trebali ići 8. i 9. kolovoza.

Izvor: Dnevnik.hr
Foto: Google Maps