U đakovačkom DVD-u u ponedjeljak 14. prosinca održana je Izborna godišnja skupština Zajednice sportskih udruga Grada Đakova. Nakon osam godina dosadašnji predsjednik Tihomir Benke dobio je svoga nasljednika.

Jednoglasnom odlukom 16 skupštinara za novoga predsjednika na četverogodišnji mandat izabran je Goran Pataki, nogometni sudac kojega je kandidiralo Nogometno središte Đakovo. Za dopredsjednike su izabrani Franjo Mandarić i Branko Kolak, a izvršni odbor, uz predsjednika, čine i: Tomislav Šetka, glavni tajnik Zajednice, Franjo Mandarić, Branko Kolak, Mato Veselinović, Tomislav Drmić i Zvonko Belvanović.

Novi predsjednik Goran Pataki

Novi predsjednik Zajednice rođen je 17. studenoga 1980. godine, najpoznatiji je kao nogometni sudac najvišega ranga u Hrvatskoj, iz kategorije elitna skupina. Suđenjem se Pataki počeo baviti 2010. godine, a u karijeri je kao pomoćni sudac sudjelovao u 206 utakmica: 179 u hrvatskim ligaškim natjecanjima, 26 u kup natjecanjima, jednu u Super kupu. Goran Pataki postao je i međunarodni sudac, a veliko priznanje doživio je ovih dana, točnije 10. prosinca kada je zajedno s Ivanom Bebekom (glavni sudac) i kolegom Bojanom Zobenicom sudio utakmicu šestoga kola grupne faze UEFA Europske lige između Dundalka i Arsenala.

Na Skupštini je predstavljen i proračun Zajednice športskih udruga Grada Đakova koji će u 2021. godine iznosi 3.448,000,00 kuna. No, to nisu sva gradska sredstva koja će biti izdvojena za đakovački sport u narednoj godini.

Grad Đakovao je u proračunu predvidio ukupna sredstava u visini od 4.250.000,00 kuna. Iz tih sredstava spomenutim iznosom (3.448.000,00 kuna raspolagat će Zajednica sportskih udruga), a 350.000,00 kuna predviđeno je za javni poziv za sportske udruge. Osim ovih sredstava, u đakovački sport bit će uložena i dodatna sredstava za poboljšanje sportske infrastrukture. Tako su osigurana sredstava (442.820,40 kuna) za projekt „Ugradnje obnovljivih izora energije u sportskim  objektima NK Torpedo, NK Slavonija Budrovci i NK Ratar Piškorevci). Osim toga, bit će uložena i sredstava za završavanje uređenja prostora i tribine na Stadionu Sjever, u novu rasvjetu u Nastavno sportsku dvoranu Sjever…

Skupštinari Zajednice prihvatili su u članstvo i nove udruge. Članicama Zajednice postali su Judo klub „Samuraj“ i Planinarsko društvo Đakovo.

Izvor: Miro Šola