Učenici i učitelji razredne nastave u ponedjeljak su, 25. siječnja 2021. godine,  izveli vježbu evakuacije i spašavanja u slučaju potresa. Cilj vježbe bio je educirati učenike o pravilnom postupanju i djelovanju za vrijeme i nakon potresa. 

Vježbu je započela rukovoditeljica evakuacije u 14:20 oglašavanjem školskog zvona. Učenici su prema planu evakuacije sa svojim učiteljicama napustili školu. Okupili su se na zbornom mjestu, tj. na školskom igralištu, što dalje od zgrade. Na zbornom mjestu dočekali su ih učenici osmih razreda koji pohađaju prvu pomoć kod učiteljice Marine Filipović. Objasnili su što je prva pomoć, koji su njezini ciljevi i pravila. Naveli su i neodgodive postupke prve pomoći, objasnili paničnu reakciju te pokazali zamatanje i imobilizaciju ruke ozlijeđene osobe. Učenici su sa zanimanjem pratili izlaganje, a nakon završene vježbe vratili su se u svoje učionice.

Vježba je uspješno izvedena u skladu s epidemiološkim mjerama i o njoj su prethodno obaviješteni Područni ured civilne zaštite Osijek, đakovački DVD i Županijski centar 112 Osijek koji je pozivom bio obaviješten o početku i o kraju vježbe. Više u fotogaleriji

Izvor: Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”