U Maloj vijećnici danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora s gospodarstvenicima i poljoprivrednicima s područja Grada Đakova o korištenju poticajnih mjera iz gradskog proračuna. Riječ je o ukupno 100 ugovora, većim dijelom gospodarstvenika koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu sredstava nakon što je Gradsko vijeće usvojilo Program poticanja razvoja gospodarstva i Program potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Po prvi put poljoprivrednici i poduzetnici s područja Grada mogu koristiti poticajne mjere iz gradskog proračuna. 

Gradonačelnik Marin Mandarić izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom potencijalnih korisnika na ove mjere. – Dobili smo ukupno 132 prijave, nakon evaluacije i donošenja odluke o financiranju danas potpisujemo ukupno 100 ugovora sa 96 gospodarstvenika i četiri poljoprivrednika. Za poljoprivredne korisnike ide oko 44 tisuće kuna, a za gospodarstvenike gotovo 780 tisuća kuna, rekao je gradonačelnik Mandarić. Sredstva će, rekao je, već sutra biti na računima korisnika.

– Javni poziv koji je ove godine bio raspisan išao je po programu koji vrijedi za iduće tri godine pa ga možete očekivati u ovakvoj ili sličnoj formi i nagodinu. Svi oni koji su se eventualno propustili javiti se na javni poziv ove godine ili su nekakvom pogreškom ispali iz kruga potpisnika mogu se javiti i iduće godine. Važno je napomenuti da će iduće godine biti prihvatljivi troškovi koji su učinjeni u ovoj 2018., rekao je gradonačelnik napomenuvši kako će poziv biti raspisan već početkom godine. Ovo je dokaz, rekao je gradonačelnik, da gospodarska scena u Gradu Đakovu živi.

Izvor: Grad Đakovo