Popularne ljetne igre za sve generacije ponovo će krenuti iz Hrvatske u sklopu svoje međunarodne turneje. Nakon osam uspješnih sezona, 278 događaja i gotovo milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja. Podsjetimo se, City Games je prošle godine, putem čak 9 televizijskih postaja, na malim ekranima pogledalo 10 milijuna gledatelja.

Đakovo je ove godine grad od posebnog značaja za turneju City Games – po prvi će puta u svojoj povijesti biti grad domaćin, a istovremeno će imati čast sa hrvatskim challengerom otvoriti City Games sezonu 2018. Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 15. lipnja na Gradskom bazenu Đakovo sa početkom u 19:30 sati u organizaciji Grada Đakovo i agenciji Adria events . Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravu sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. U Luksemburgu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka. U Luksemburgu će biti snimljeno šest televizijskih emisija koje će biti emitirane u brojnim državama, a raznovrsna scenografija i dorađene igre će zagarantirati nezaboravno iskustvo.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmirani sportaši, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih medalja Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vladimir Gojković, svjetski prvak u kickboxingu Dimitri Gjorgijev, prvak Hrvatske u crossfitu Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu Nato Cvitan, slovenski gimnastičar Rok Klavora te mnogi drugi.

“Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstave svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu te tako predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede!” zaključuje Krzyk.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com , a igre možete pratiti i putem Facebooka i Instagrama.

Izvor: Grad Đakovo