Nakon što je četiri godine uspješno provodio besplatno označavanje pasa mikročipom na svom području, te gotovo u potpunosti iskorijenio taj problem, Grad Đakovo je preusmjerio preostala sredstva te u suradnji s Veterinarskom stanicom Đakovo d.o.o. započeo provođenje kastracije i sterilizacije pasa i mačaka.

Vlasnici pasa i mačaka s područja Grada Đakova (grad i prigradska naselja) mogu se javiti u ambulantu za male životinje Veterinarske stanice Đakovo te ondje zatražiti besplatnu kastraciju svog ljubimca, odnosno ljubimaca, i to najviše do tri životinje po korisniku usluge. Ova mjera ne provodi se kod uzgajivača pasa i mačaka koji se bave uzgojem radi prodaje.

Kako su ove godine sredstva ograničena, jer su, što je gore spomenuto, preusmjerena iz mjere besplatnog označavanja pasa mikročipom, građani se pozivaju da se što prije jave u Veterinarsku stanicu Đakovo kako bi besplatno ostvarili mjeru kastracije/sterilizacije svog ljubimca.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Đakova Sanja Rogoz-Šola kaže kako je sada riječ o neiskorištenim sredstvima, a pokazala se potreba za provođenje spomenute mjere kod pasa i mačaka, pa se za ovu svrhu sredstva planiraju osigurati i u proračunu za iduću godinu.

Na svojoj stranici na društvenoj mreži Facebook, Veterinarska stanica Đakovo poziva građane da termin osiguraju na broj telefona 031/821-870.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija