Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković svečano je danas otvorio 27. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024. koji se u Virovitici održava do nedjelje, 18. veljače.

Svečanom otvorenju uz ministricu poljoprivrede Mariju Vučković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana, te druge visoke uzvanike nazočio je i gradonačelnik Grada Đakova i zastupnik u Hrvatskom saboru, Marin Mandarić.

Već tradicionalno, svoj štand na ovom sajmu ima Grad Đakovo na kome se predstavlja i Turistička zajednica grada Đakova kao i eno-gastro ponuda lokalnih proizvođača.

Partner ovogodišnjeg sajma je Osječko-baranjska županija, a kako je rečeno danas na otvorenju, sudjeluje ukupno 505 izlagača. Nakon svečanosti otvaranja kojeg je uveličalo i đakovačko Kulturno-umjetničko društvo Tena, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je štandove, a na onom Grada Đakova dočekali su ga uz predstavnike Grada Đakova članovi KUD-a Tena s bećarcima. U ljepoti narodne nošnje đakovačkog kraja i izvedbi ponosa našeg grada uživali su brojni posjetitelji sajma.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo