Nakon što su iskorištena sredstva koja je Grad Đakovo usmjerio iz mjere besplatnog označavanja pasa mikročipom, jer je ta problem gotovo u potpunosti iskorijenjen, u mjeru besplatne kastracije i sterilizacije pasa i mačaka, Grad je osigurao značajna dodatna sredstva te zbog velikog interesa građana nastavlja s potonjom mjerom. Ovu mjeru Grad provodi u suradnji s Veterinarskom stanicom Đakovo d.o.o. s kojom sklapa i aneks ugovora. Mjera će se provoditi do 31. prosinca, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava.

Vlasnici pasa i mačaka s područja Grada Đakova (grad i prigradska naselja) mogu se javiti u ambulantu za male životinje Veterinarske stanice Đakovo te ondje zatražiti besplatnu kastraciju svog ljubimca, odnosno ljubimaca, i to najviše do tri životinje po korisniku usluge. Ova mjera ne provodi se kod uzgajivača pasa i mačaka koji se bave uzgojem radi prodaje.

Građani zainteresirani za korištenje ove mjere mogu osigurati termin na broj telefona Veterinarske stanice Đakovo 031/821-870.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija