25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO održat će se od 13. do 15. ožujka 2020. godine u Virovitici.

Grad Đakovo u suradnji s Udruženjem obrtnika Đakovo organizira jednodnevni posjet – odlazak autobusom na Sajam VIROEXPO na dan otvorenja sajma 13. ožujka 2020. godine s polaskom u 8,00 sati s parkirališta iza Male crkve. Trošak puta snosi organizator.

Svi zainteresirani za posjet sajmu mogu se prijaviti u Udruženje obrtnika Đakovo, Đakovo, A. Starčevića 3, na e-mail: [email protected], ili na telefon 813-559 zaključno do 11. ožujka 2020. godine.

Multifunkcionalna hala Viroexpa izgrađena je prošle godine sredstvima Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice, kao prvi ostvareni projekt iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju u Srijem.

Ovih dana vrijedni djelatnici Slavonija Expa iz Orahovice počeli su pripremati halu za nadolazeći sajam. Uz Vladu RH, pokrovitelji 25. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2020. bit će i Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Na sajmu će izlagati izlagači iz 27 zemalja, na 6.200 četvornih metara zatvorenog, te 10.000 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.

Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Savezna Republika Njemačka, a Županija partner Koprivničko-križevačka županija.