Ante Vučemilović-Šimunović, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije i prvi dopredsjednik HNS-a danas je boravio u Đakovu gdje je u pratnji suradnika i gradonačelnika Grada Đakova Marina Mandarića i njegovih zamjenika Antuna Galića i Roberta Francema obišao terene HNK Đakovo Croatie, odnosno dva stadiona „Đakovo“ i stadion „Croatia 1971“. Gradonačelnik Mandarić istaknuo je kako Grad Đakovo nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu o čemu je bilo govora i na sastanku s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza.


-Iznimno sam zadovoljan što sam se danas sa svojim suradnicima susreo i razgovarao s gradonačelnikom Grada Đakova i njegovim suradnicima, a vezano uz stanje nogometne infrastrukture na području Grada Đakova. Ugodno sam iznenađen ulaganjem Grada i svih onih koji participiraju u nogometnom sportu na ovom području. Ugodno sam iznenađen i velikim trudom koji se ulaže da bi se podigla razina infrastrukture, kazao je nakon sastanka predsjednik Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović, te dodao:


„Razgovarali smo o budućim planovima na području Grada Đakova i o suradnji između Grada i Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno Županijskog HNS-a. U tom smislu dali smo određena obećanja vezana uz izgradnju infrastrukture. U prvom redu to je postavljanje umjetne trave na području nositelja kvalitete HNK Đakovo Croatie. Uvjeren sam da će se plasmanom hrvatske nogometne reprezentacije na Euro određena sredstva osigurati za unaprjeđenje infrastrukture“. Vučemilović-Šimunović nadalje je zaključio „Nakon što se izgradi ovaj mali teren su umjetnom travom, a HNS pomogne pri izgradnji velikog terena s umjetnom travom, imat ćemo jednu zaokruženu cjelinu na ovom području. Uvjeren sam da ćemo pridonijeti razvoju nogometa. Vidjeli smo danas u kojim uvjetima treniraju djeca, ugodno sam iznenađen da 14 trenera ovdje radi s mlađim uzrasnim kategorijama. Vjerujem da će se ta pozitivna priča iz Đakova reflektirati prema HNS-u“.


Predstavnici HNS-a i Grada Đakova obišli su i gradilište malonogometnog terena na stadionu „Đakovo“, a o radu Kluba govorio je predsjednik Ivan Mikulić. Prisutni su bili i Željko Bel tajnik Županijskog nogometnog saveza OBŽ, Ante Vučemilović-Šimunović tajnik Nogometnog središta Osijek, Ivan Hrga tajnik Nogometnog središta Đakovo, Stjepan Ljubej član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza te Tomislav Šetka tajnik Zajednice športskih udruga Grada Đakova.

Izvor: Grad Đakovo