Kupnjom skladišta Pan-Trgoprometovog distributivnog centra koji se nalazi u Industrijskoj zoni, Grad Đakovo želi osigurati pristupni put za gradnju Poduzetničkog inkubatora čiji idejni projekt postoji još od studenog 2019.

Stečajni upravitelj Tihomir Zec rekao je za Glas Slavonije kako se ta nekretnina do sada nije prodavala, jer je nad njom vođena ovrha od strane HEP Opskrbe. Ovrha je zatim obustavljena, a skladište je postalo dostupno na tržištu te je upit za njega poslao Grad Đakovo koji taj prostor želi iskoristiti za gradnju pristupnog puta budućem Poduzetničkom Inkubatoru.

Ove navode potvrdio je i Gradonačelnik Marin Mandarić koji je rekao kako je istina da Grad planira gradnju Poduzetničkog inkubatora na državnom zemljištu, ali prije svega moraju ishoditi lokacijsku dozvolu za koju im je potreban pristupni put do kojega žele doći kupnjom ovog skladišta.

Prijedlog parcelacijskog elaborata, kao i procjena vrijednosti nekretnine, očekuju odobrenje županijskog povjerenstva. Nakon odobrenja Grad se planira s odobrenim iznosom javiti stečajnom upravitelju.

Inkubator bi funkcionirao po uzoru na slične koji su se pokazali kao pun pogodak. Tvrtka koje bi se smjestile tamo imale bi brojne pogodnosti nekoliko godina u vidu stimuliranja niskih najmova ili izdavanja prostora bez plaćanja najma.

Stečajni upravitelj Pan-Trgoprometa, Tihomir Zec, dodao je kako je Odbor vjerovnika Pan –Trgoprometa d.o.o. u stečaju zainteresiran za provedbu ovog projekta, ali pod uvjetom da Grad prvo o svom trošku izradi procjenu tržišne vrijednosti buduće nekretnine (pristupni put) te ju dostavi zajedno s ponudom. Distributivni centar ide na e-dražbu, a procijenjena vrijednost mu je 5,3 milijuna kuna.

Vrijednost projekta je između 20 i 25 milijuna kuna, a financiran bi bio iz EU fondova. Idejni projekt krajem studenoga izradio je Rechner d.o.o., a jučer je izašao videozapis Inkubatora koji možete pogledati ovdje.

Igor Kretonić

Izvor: Glas Slavonije

Foto: Glas Slavonije, Rechner d.o.o.