Gradonačelnik Mandarić i Župan Anušić obišli su srednjoškolsko igralište, koje je od svibnja ove godine zasjalo u novom ruhu dobivši dugo iščekivanu tartan stazu.

Za uređenje igrališta triju đakovačkih srednjih škola dobrim dijelom zaslužna je Osječko-baranjska županija. Županija je u atletsku stazu, četiri sportska terena i rasvjetu uložila 1,5 milijuna kuna.

„Tartan staza u Đakovu jedna je od dviju koje smo napravili, druga se nalazi u Našicama. Sadržaj koji će svakako unaprijediti školstvo, ali će biti od koristi i rekreativcima i onima koji se profesionalno bave sportom“, rekao je župan Anušić istaknuvši dobru suradnju s ravnateljima srednjih škola i Gradom Đakovom.

Gradonačelnik Mandarić rekao je kako je srednjoškolsko igralište ujedno i javno kojeg koriste rekreativci i sportske udruge:

„Važno nam je da imamo sportsku infrastrukturu primjerenu 21. stoljeću. Grad Đakovo djelomično se uključio u ovu priču, a spreman je i dalje sudjelovati u ovakvim projektima. Osobito je to važno u prigradskim naseljima gdje su školska igrališta često i jedina igrališta u selu“, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Igor Kretonić

Izvor: Grad Đakovo