Gradonačelnik Marin Mandarić danas se obratio Đakovčanima putem Facebooka vezano za trenutnu epidemiološku situaciju. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Čudna je ljudska potreba za širenjem defetizma i negativnosti, kako lako se navučemo i kliznemo preko ruba. Zašto više volimo crnu kroniku i senzacionalne naslove o lošim vijestima od lakih, veselih, sretnih, lijepih i dobrih tema i vijesti?

Molim vas, ne širite paniku i ne preuveličavajte problem oko širenja Corona virusa u Đakovu, tako nećemo nikome pomoći.

Svi koji su zaraženi dobro znaju što im je raditi, svi su kontaktirani od strane liječnika i redovito ih se kontaktira i prati stanje. Kontaktira se i one čiji su testovi bili negativni, kako bi se pratile eventualne promjene

Da, najviše zaraženih je kod kuće, jer simptomi nisu jaki i nema izraženih tegoba ili komplikacija. Ako se nekome stanje bude pogoršalo, liječnici će se uključiti i po potrebi predložiti bolničko liječenje.

Nitko nije sam i nitko nije prepušten sam sebi, epidemiolozi i zdravstveni sustav rade svoj posao. Molim vas ne politizirajte situaciju, jer ona nije politički problem, nego prvenstveno epidemiološki i zdravstveni.

Ako ipak netko ima potrebu za pomoći ili dostavom ili bilo što, slobodno se javite, ima dobrih ljudi koji će se uključiti. Na raspolaganju su volonteri Crvenog križa (koji su osposobljeni za takva djelovanja) koji će obaviti potrebnu kupnju, otići po lijekove i sl.

Đakovčani su poznati po tome da su velikog srca i rado priskaču u pomoć kad treba, no držimo se predviđenih protokola za djelovanja u ovakvim situacijama.

Ostanimo mirni, ostanimo odgovorni!